Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska ärter storsäljare från Magnihill

Ekologiska ärter är det produkt som säljer allra bäst av eko-produkterna från skånska förädlingsföretaget Magnihill. För företagets övriga ekologiska frysta produkter märks en liten försäljningsminskning för de 20 första veckorna av 2004 jämfört med samma period förra året. Försäljningsminskningen gäller även konventionella frysta grönsaker - Jag tror att vi ser en trend med minskad efterfrågan på frysta grönsaker, inte bara nu inför grillsäsongen. Folk efterfrågar mer och mer färska grönsaker och sallader, säger Wiveca Persson Almgren, VD Magnihill. Flera nya produkter kommer därför att lanseras framöver, men för tillfället vill inte Wiveca Persson Almgren berätta vilka. Magnihill levererar KRAV-grönsaker till bland annat Semper, ICA, Frödinge och Foodtime och Servera. Av företagets totala produktion på 6000 ton är 500 ton ekologiska.

2004-06-08