Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Omtyckta ekologiska pajer från Frödinge

Frödinge mejeri i Vimmerby producerar ett antal ekologiska produkter, om än i liten skala jämfört med den konventionella produktionen. Den djupfrysta ekologiska grönsakspajen ligger på en stadig försäljningsnivå, och tillverkas i cirka 32 ton om året. Ekologisk rabarberpaj säljs i cirka 2 ton per år. Den frysta ekologiska ostkakan har däremot sålt i så små volymer att den nu tas bort från bland annat ICA:s frysdiskar. - Ekologisk fryst ostkaka tycks ha en för liten målgrupp. Vi räknar dock inte med en alltför stor minskning av produktionen på cirka 10 ton, trots att ICA faller bort som kund. Detta eftersom Coop köper huvuddelen av produktionen. Tack vare att vi kan samordna produktion och inköp av råvaror till flera ekologiska produkter går det fortfarande bra att producera relativt små volymer, säger Bengt Flink för Frödinge.

2004-06-07