Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-mjölk fortsätter sälja i lågprisbutiker

Försäljningen av ekologisk minimjölk är oförändrad på Coop Danmarks lågpriskedja Fakta, där Arla Foods konventionella, billigare, Danmaelk säljer mest i kategorin. Stig Laursen, inköpschef på Fakta, säger att eko-kunderna troget fortsätter att handla eko-mjölk, men antalet kunder ökar inte. Danmaelkens intåg har minskat eko-mjölkens relativa andel av försäljningen, medan mjölkförsäljningen totalt sett har ökat. Försäljningsandelen för ekologisk mnimjölk på Fakta är idag 21 procent, vilket ungefär motsvarar andelen i ”vanliga” butiker. Siffror från Økologisk Landsforening visar att omkring 25 procent av den samlade försäljningen av ekologiskat i Danmark nu går via lågpriskedjorna. Andra undersökningar förutspår att lågprskedjornas andel av dagligvaruhandeln kommer att öka ytterligare 20 procent inom några år, skriver tidningen Økologisk Jordbrug.

2004-05-17