Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fler produkter i ICA Ekologiskt

I ICA: s centrala sortiment finns idag totalt 450 ekologiska produkter, av dessa går 130 stycken under det egna märket ICA Ekologiskt. Antalet produkter i ICA Ekologiskt ökar kontinuerligt, och just nu väntar ett antal produkter på godkännande från KRAV. Men det händer förstås också att eko-produkter tas ur sortimentet. - Jag tror mer på att ha ett sortiment som säljer bra än att till varje pris ha ekologiska varor på hyllorna. De varor som inte sålt bra är ofta för smala och når inte ut till folk, exempelvis vissa gryner och såser. Men ibland försvinner en produkt ur butik för att producenten slutat tillverka produkten, säger Anna Carlsson, miljöansvarig på ICA Sverige. Läs mer i artikeln på Ekoweb vecka 22

2004-04-15