Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bio Aus Daenemark, dansk export med framgång

Bio Aus Daenemark är ett exportinitiativ som inriktats särskilt på den tyska marknaden. I konceptet ingår att varorna förses med ett särskilt ”Bio Aus Daenemark”-märke. Projektet fick en vinglig start de första två åren, men har under 2003 haft stora framgångar. - Det som behövdes var en stark handelspartner i Tyskland som kunde hjälpa oss att komma in på den Tyska marknaden. Nu samarbetar vi med Grell Naturkost, en regional grossist med starkt fäste i Nordtyskland, säger Malene Aaris, projektledare för BioAus Daenemark. Bio Aus Daenemark är finansierat av danska fødervareministeriet till 35 procent. Resterande del finansieras av danska exportrådet och deltagarna själva. Hittills har kostnaderna för deltagande i projektet delats lika mellan de deltagande företagen oavsett företagens storlek.

2004-04-26