Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fler ekologiska skolbespisningar i Köpenhamn

Köpenhamns kommun satsar på att 75 procent av kommunens samlade inköp ska vara ekologiska, och som ett led i den satsningen införs nu ekologiskt på ytterligare 10 skolbespisningar. Ännu ligger eko-inköpen endast på 20 till 30 procent av kommunens matbudget. Wille Berntsson, "miljöborgmästare" i Köpenhamn, menar att kommunens matbudget håller för de 30 procent dyrare inköpen av ekologiska produkter, då det går att spara in på kostnader bland annat genom att öka utbildning och motivering bland personalen. – Det är inte bara en miljövinst att byta till ekologiska livsmedel. Personalen ser det som positivt och är ofta mer motiverade att arbeta med ekologiska råvaror, säger Greta Nedergaard, som är projektledare för satsningen. Källa okologiens hus, Okologisk Jordbrug

2004-03-30