Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Framgångsrika korvrecept hos Mälarchark

Charkuteriet Mälarchark i Eskilstuna har växt ur sina lokaler. Företaget har ökat sin omsättning från 3 miljoner 1995 till nära 10 miljoner 2003. Planer finns på flytt eller tillbyggnad under 2004. Under 2003 nådde Mälarchark inte riktigt ända upp till målsättningen, en omsättning på 10 miljoner kronor. Men även om det saknades några hundra tusen så är Marie mycket nöjd. - Vi ökade trots allt omsättningen med 1,5 miljon under 2003, och inte mindre viktigt är att våra kunder var nöjda, samt att samarbetet inom företaget flöt på bra. Att det ändå går att tillverka nitritfria charkprodukter har Mälarchark bevisat. De har arbetat hårt med att anpassa recepten och har nu 7 nitritfria korvar i sortimentet som alla säljer bra. Dessutom har företaget vunnit silver i Chark SM för smak och kvalitet på just en nitritfri korv.

2004-03-22