Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Jämtländsk LRF-satsning stöd för eko-producenter

Mer Värd Mat är ett projekt för hela den livsmedelsproducerande näringen inom Jämtlands län. Fyra jämtländska ekologiska företag deltog med stöd av projektet på årets upplaga av Biofach; Skärvången (ost), Lanttanten(sylt), Berit Henriksson (sylt)och Kretsloppshuset (eko-försäljning, turism, mm). Projektledare Ann Larsson meddelar att flera seriösa kunder anmält intresse för företagens produkter. Men Mer Värd Mat kommer inte fortsättningsvis att inriktas på eko-producenter. - Att maten är lokalproducerad säljer mer än att den är ekologisk. Därför kommer del två av projektet inte att fokusera på just ekologiska livsmedel. Mycket av de lokalproducerade livsmedlen är ändå nästintill ekologiska här uppe, säger Birger Backlund för LRF. Första delen av Mer Värd Mat (2000-2002) hade en bred ansats för att skapa intresse kring lokalt producerad mat. Många av aktiviteterna hade fokus på kompetensutveckling och konsumentinformation.

2004-03-17