Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV-glass framgång för Sia Glass

Ekologiska gräddglasspinnen Laban har blivit en försäljningsframgång för Sia Glass, enligt färska försäljningssiffror. Laban-glassen, som fått namn och form av barnböckernas spöket Laban, har ökat med hela 31 procent sedan årsskiftet. Sia Glass halvlitersglassar har ökat i försäljning med 25 procent i år, sorbeten med 10 procent, och bären med 7 procent. I Sias sortiment av KRAV-produkter ingår idag glass på halvlitersförpackning i tre smaker, sorbet i två smaker, samt frysta KRAV-bär under Finnerödjas varumärke. Jordgubbar, blåbär och lingon är svenska, medan hallonen importeras. SIA Glass ingår i Sveriges äldsta familjeföretag, koncernen BERTE Gruppen AB, och är beläget i Slöinge i Halland. Systerföretaget Berte Qvarn AB började sin verksamhet redan år 1569. SIA Glass AB startade sin glasstillverkning 1961och har idag ca 25% av Sverigemarknaden på restauranger, storhushåll, glassbarer och kiosker. Marknadsandelen inom dagligvaruhandeln är 8 % i snitt, men är betydligt högre inom gräddglass-segmentet.

2003-11-10