Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-morötter och potatis storsäljare hos Coop

Coop Konsums kunder är förtjusta i morötter. Bland Coops viktmässigt största eko-produkter (beräknad försäljning 2003 för Coop Konsum) finns potatis och morötter med i toppen med 1400 respektive 1000 ton. Allra mest säljer bananer med hela 2400 ton. Vitkål säljs i 160 ton, lök 135 ton och kiwi 460 ton. Produkter som Coop anser sig kunna sälja mer av, när det gäller svenskodlat, är broccoli, gurka, isberg, kålrötter, purjolök, rotselleri, salladskål, sparris, och tomater. Vid bristande tillgång på dessa produkter används importerade råvaror. Även svensk frukt går att sälja mer av. Potatis, knippgrönsaker, palsternackor och rödbetor är produkter som just nu produceras i tillräcklig volym. - Dock är Coops miljömål så höga att även dessa produkter kan behöva ökas, säger Lars Olsson, inköpsansvarig för grönsaker på Coop.

2003-11-21