Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fördubblad eko-produktion på Topp i Brålanda

Grönsaksförädlaren Topp i Brålanda ser en ljus framtid för ekologiska produkter. Företaget levererar ett tiotal produkter för ICA, Coop och Axfood. – Handelskedjorna vill idag ha ett ekologiskt alternativ, så förutsatt att de fortsätter att satsa på ekologiskt så fortsätter vi att producera ekologiskt. Det är vi bra på, säger Anders Borghult, produktchef på Topp i Brålanda. Produktionen av ekologiskt har i det närmaste fördubblats det senaste året. Andelen av försäljningen som utgörs av ekologiska produkter är dock liten i förhållande till företagets totala produktion på 20 000 ton grönsaker. Enligt Ulf Nilsson, inköps- och odlingsansvarig på Topp i Brålanda, syns effekter på skördarna av årets torka. Det gäller främst potatisen som är mindre till storleken än normalt. Storleksutfallet är en viktig parameter t.ex vid pommes fritestillverkning. Det har dock inte varit några problem att få tag i råvara eftersom odling sker på kontrakt.

2003-11-21