Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Mindre minimjölk från Milko

Trenden med ökad konsumtion av lättare produkter återspeglas inte i Milkos försäljningsstatistik vad det gäller minimjölk. I november är det ett år sedan lanseringen av Milkos ekologiska minimjölk. Försäljningen av den magra produkten har rasat snabbare än vad som var förutspått efter den initiala uppgången. Den ekologiska mellanmjölken säljer däremot oförändrat bra, men standardmjölken har tappat senaste halvåret. För ekologisk filmjölk har försäljningssiffrorna varierat över perioden. Mejeriets Ekeby-märke lades ner i februari 2003, vilket innebär att bland annat Creme fraiche utgår ur sortimentet. Tillverkningen av Ekeby-osten låg då nere sedan länge på grund av ombyggnationer på mejeriet i Karlstad. Nu har Ostkompaniet tagit över ansvaret för Milkos osttillverkning. Mejeriet visade till och med augusti 2003 ett positivt resultat på 5,7 miljoner. Fusionen med NNP har alltså inte påverkat det kortsiktiga resultatet nämnvärt. Milkos bönder har under våren avstått 5 öre per kilo på avräkningspriset.

2003-11-24