Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Framgångar för chark från Scan Foods

Den ekologiska falukorv som Scan Foods började sälja i månadsskiftet september/oktober har sålt bättre än väntat. Prognosen låg på 1 ton i veckan, men åtgången har varit den dubbla. Scan Foods tvingas nu säga nej till vissa av sina kunder, exempelvis finns inte tillräckligt med eko-grislever till att täcka efterfrågan från industrikunderna. Tidigare fanns ett överskott på karré och bog, men idag är kilona som blir kvar på fabriken lätt räknade. Scan Foods har kommit ut med tre ekologiska nyheter under hösten. Scans ekologiska sortiment har fått en ny förpackning och känns nu igen på den gröna färgen som signalerar ekologiska råvaror. Vissa ekologiska produkter kan inte KRAV-märkas eftersom de innehåller nitrit. Flera nyheter förväntas komma ut under 2004.

2003-10-31