Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Wanås ädelost säljer bra

Tidigare i höst kom en ädelost med namnet Wanås ut i butik. Osten tillverkas av mjölk från ekologiska Wanås gods, Skånemejeriers största ekologiska mjölkleverantör. Osten finns nu att köpa på bland annat ICA, Axfood och Hemköp, och försäljningen har gått bra. Dock säljs för närvarande en mindre volym än förväntat eftersom en stor aktör saknas. - Nu är det bara Coop vi väntar på. De har tidigare visat stort intresse för osten, men än har de inte tagit in den. Det är märkligt, eftersom Coop vill vara föregångare vad det gäller ekologiskt och spårbart, säger produktchef Per-Olof Jonsson, Skånemejerier. Planer finns på att ta fram en uppföljare till Wanås ädel, en smaksatt ädelost, under 2004. Ekologisk ost utgjorde endast 1 procent av försäljningen av svenska ekologiska mejeriprodukter under 2002. Tillverkningen av eko-ost minskade med 17 procent under samma period.

2003-10-29