Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Seminarium i Skara om ekologisk grisproduktion

Sommaren 2003 vände den tidigare nedgående trenden för eko-grisproduktionen, och priserna är på väg upp igen. För att utvecklingen ska gå åt rätt håll krävs kunskap om marknadens önskemål och förväntningar på ekologiskt griskött. Därför kallar nu länsstyrelsen i Västra Götaland, Ekokött och Ekologiska Lantbrukarna till ett heldags seminarium den 28 oktober i Skara. Förmiddagen ägnas åt en dialog med handlare odh storhushåll om ekogris-köttets mervärden, hur det ska marknadsföras och hur regelverket kan anpassas. På eftermiddagen ger Swedish Meats sin syn på strategin när det gäller KRAV-kött, och hur producenterna ska stimuleras att satsa på ekogrisproduktion. För mer information och anmälan, kontakta Maria Dirke, maria.dirke@ekolantbruk.se, tel. 0155-217479 senast 24 oktober.

2003-10-23