Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Foderinnehåll förtydligas

Det har hittills ofta varit svårt att veta vad som exakt ingår i foderkoncentrat från olika fodertillverkare. Framöver blir det bättring på det området, mängderna av olika ingredienser måste anges i procent på förpackningen enligt lagkrav från november i år. Lantmännen tog steget redan i början av oktober. - Lantmännen kommer redan nu att ange det exakta receptet på förpackningen, även om en avvikelse från det faktiska innehållet på 15 procent är tillåtet. Möjligen kan mindre variationer förekomma en kort period efter ändring av recept, säger Arne Almgren från Lantmännen i ett uttalande den 3:e oktober. Lantmännen har i sitt sortiment 15 olika ekologiska fodermedel, 6 för får och nöt, 5 för svin, 3 för värphöns.

2003-10-21