Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Konsumentverket informerar om eko

Ett av konsumentverkets uppdrag är att främja ekologiska livsmedel. De ger bland annat ut rapporter om ekologiska livsmedel, och trycker de mer lättlästa informationsbroschyrer som man som kund hittar i butikerna bredvid avsett livsmedel. Skrifterna informerar om hur ekologiska livsmedel produceras och visar på skillnader mot konventionell produktion. Sedan tidigare finns broschyrer som vardera beskriver ekologisk mjölk och potatis, och nya för i år är broschyrer om grönsaker och kött. En broschyr om ekologiska ägg kommer att färdigställas under slutet av året. -Vi har också en kunskapstest på vår hemsida där man kan testa sina kunskaper i ekologisk produktion, säger Mikaela Nilsson är avdelningsdirektör på konsumentverket. Skrifterna kan bland annat beställas på konsumentverkets hemsida. Adressen är www.konsumentverket.se

2003-10-20