Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Wanås ädel dessertost ute i butik

I södra Sverige har man denna vecka kunnat hitta en ny ekologisk dessertost i butiksdiskarna. Osten Wanås Ädel och är en nyhet från Skånemejerier. Axfood, ICA och Hemköp är några av de butiker där man hittills kunnat köpa osten, och de närmsta veckorna ska den ut till fler butikskedjor. – Intresset för osten har varit stort så vi är optimistiska. Det känns bra för oss att lansera en ost där vi kan visa i en helt spårbar kedja var osten kommer ifrån, säger Per-Olov Jonsson, produktchef på Skånemejerier. Ekologiska Wanås är Skånemejeriers största mjölkleverantör. Årsproduktionen från gårdens 250 kor ligger på nära 2 miljoner liter, 12000 liter levereras varannan dag. Ädelosten i Wanås namn tillverkas av Bornholms andelsmejeri.

2003-09-25