Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kaprifolkött utökar med Dalsland

Försäljningen av Bohusländska Kaprifolkött går bra. Just nu levereras 7 KRAV-godkända djur i veckan till butikerna runt Göteborgsområdet och Kaprifolkött tror på en fortsatt expansion. Målet är att inom något år sälja 20 djur per i veckan. Idag är 55-60 producenter anslutna till Kaprifolkött och nu vill man utöka området från Bohuslän till att även gälla Dalsland. – Vi ser det som en naturlig del att utöka projektet till Dalsland. Vi behöver fler producenter och under hösten kommer vi att anordna ett par värvarmöten för att locka intresserade Dalslänningar att börja producera Kaprifolkött, säger Birgit Jönsson, projektledare Kaprifolkött. Producenterna idag får en extra betalning på 2 kronor per kilo kött plus KRAV-tillägget. Kaprifol-tillägget ger producenten cirka 700 kronor mer per djur.

2003-09-03