Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danskt eko-mejeri lanserar lågfettsmjölk

Det danska ekologiska mejeriet i Thise lanserar nu en mjölk i Danmark med extra låg fetthalt. Mjölken innehåller bara 0,05 procents fett men är ändå rik på smaker. Hemligheten till den goda smaken trots den mycket låga fetthalten, enligt mejeriet, är inblandningen av Jersyko-mjölk. Mjölken kommer att börja säljas i den danska supermarknadskedjan Irma butiker i augusti i år. Thise mejeri är beläget på den nordvästliga kanten av Jylland i byn Thise och har sålt ekologiska produkter sedan starten 1988. Idag är 45 ekologiska mjölkproducenter knutna till företaget. För sex år sedan började Thise mejeri att sälja sina ekologiska produkter på den svenska marknaden, en försäljning som ökat från år till år. Cirka 80 procent av företagets produkter säljs på den danska marknaden resten exporteras till främst Tyskland, England och Sverige. Adressen till Thise mejeris hemsida är www.thise.dk

2003-08-26