Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Saltå Kvarn lyckades med biodynamisk-kampanj

Den 1 mars i år genomfördes ”värvardag” för att locka fler ekologiska odlare att lägga om till biodynamisk odling på Skillebyholm i Järna. För inbjudan stod Saltå Kvarn som önskade att köpa mer biodynamisk svensk odlad spannmål. Inbjudan gick ut till alla ekologiska odlare i Sverige. – Vi är otroligt nöjda med det gensvar som vi har fått av ekologiska odlare som vi lägga om sin produktion till biodynamisk. Med kampanjen hade vi hoppats kunna teckna en årlig kontraktsvolym på 2000 ton på 3-5 års sikt. Idag har vi redan tecknat kontrakt på uppemot 1600 ton av det totalt 4000 ton som vi årligen köper in. Den större volymen på kontrakt passar oss bra. Detta eftersom vi är på gång att lansera ett flertal nya biodynamiska och ekologiska produkter under kommande år, säger Johan Ununger, VD Saltå Kvarn.

2003-08-22