Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stabil marknad för KRAV-ägg

Försäljningen av KRAV-ägg fortsätter att öka för Svenska Lantägg. Under hösten ifjol och under denna vår har ett par nya producenter börjat leverera KRAV-ägg till Svenska Lantägg. Sommaren är dock en tuffare period att sälja ägg på, vilket medfört att Svenska Lantägg sänkt priset med 50 öre per kilo för KRAV-äggen över sommaren. – Marknaden för KRAV-ägg har hårdnat. Dock är intresset för att bli KRAV-äggs producent är fortsatt stort, även om det lugnat sig något från det enorma intresse som fanns i fjol. Vi försöker ta in nya producenter i takt med att marknaden för KRAV-ägg växer. I mars lanserade vi en ny grön sex KRAV-äggs förpackning vi är också på gång med en grön 12 KRAV-äggs förpackning, säger Jan-Olof Bohlin, marknadschef Svenska Lantägg.

2003-08-18