Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Swedish Meats ökar 13 procent på julskinkan

Just nu pågår arbetet på Swedish Meats för fullt med att ta fram årets ekologiska julskinkor. Förra året ökade försäljningen med 35 procent och ca 80 ton ekologiska skinkor konsumerades under juldagarna av de svenska konsumenterna. Årets produktion har ökats med 13 procent för att kunna möta efterfrågan och ca 90 ton eko-julskinka kommer tas fram. -Förra året slog försäljningen av den ekologiska julskinkan alla förväntningar. I år räknar vi med en fortsatt ökning. Den konventionella försäljningen ökar också, om än inte lika mycket. I år har vi gjort det möjligt även för mindre butiker att ta in den ekologiska julskinkan eftersom vi minskat antalet skinkor från sex till tre i kartongerna. Vi tror att det öppnar för närhandeln och kan öka på försäljningen ytterligare, säger Martin Pardell som är produktchef på Scan Foods.

2006-10-27