Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Labans Kvarn ökar omsättningen med 30 procent

Labans Kvarn på Gotland producerade ekologiskt bröd för 5,1 miljoner kronor under räkenskapsåret 2005-2006. Det är en omsättningsökning med 30 procent. I sortimentet finns idag 20 muffins 15 sorters bröd, saffranspannkakor, pajer med mera. – I år kommer vi att mala ca 500 ton ekologiskt mjöl från råg, vete och dinkel i kvarnen. Förra året blev det ungefär 400 ton. Den ekologiska skörden verkar ha klarat sig bättre än den konventionella och vi har inga större problem att få ihop tillräckliga mängder spannmål för vår produktion. Drygt hälften av mjölet vi mal går till vår egen produktion. I dagsläget finns våra bageriprodukter i Stockholm och på Gotland, på bland annat Sabis och ICA. Vi säljer även fryst bröd till butiker och grossister, säger Laban Bergström, som äger kvarnen.

2006-11-21