Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Brist på eko-mjölk hos Skånemejerier

De ekologiska mejeriprodukterna hos Skånemejerier säljer som aldrig förr. På årsbasis väger man nu in 11 miljoner kg ekologisk mjölk. Under hösten och vintern räknar man med att ett underskott på mjölk kommer att uppkomma. -Produktionen lider av brist vissa dagar redan nu. Tillfälligt har vi löst det genom att samarbeta med Falköpings Mejeri som har ett litet överskott av ekologisk mjölk. Vi måste hitta ett flertal nya producenter. Nyrekryteringen har hittills gått trögt, men vi har fått en stor producent i Almnäs bruk med en besättning runt 350 kor, de börjar leverera runt årsskiftet. Det räcker en bit men vi räknar med att vi behöver öka den ekologiska mjölkinvägningen med minst 5 miljoner kg till år 2010 för att klara av efterfrågan, säger Per-Olof Jonsson som är produktchef hos Skånemejerier.

2006-11-09