Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kaprifolkött vill ha mer nöt

På Kaprifolkött i Bohuslän tycker man att det rullar åt rätt håll. Kött levereras i dagsläget från ett femtiotal lantbrukare och säljs i 7 butiker. Tre nya butiker handlar med Kaprifolkött sedan i våras, och leveranserna och leveranserna är i storleksordningen 8 djur per butik och vecka. – Det är roligt att butikerna ökar sin försäljning, och leveranserna fungerar i allmänhet bra vad det gäller nötkött. Dock stagnerar tillgången något under sommaren, och vi betalar därför extra för köttet under bristperioden säger Birgit Jönsson, projektledare för Kaprifolkött. Nu vill företaget utöka sitt sortiment med ekologiskt lammkött. En målsättning var att kunna starta leveranser av ekologiskt lammkött i Kaprifol-märket under hösten, men försäljningsstarten ser ut att dröja. Nya målet är att kunna starta med leveranser av lammkött sommaren 2004. – Den största flaskhalsen för oss just nu är att vi har brist på kött! Ska vi komma igång med leveranser av lamm från Bohuslän behöver vi öka volymerna och vi välkomnar därför nya leverantörer, säger Birgit Jönsson.

2003-07-14