Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Mellansvenskar gillar Ekologiskt Bregott

Ekologiskt Bregott säljer bäst i Arla-området, främst i större städer. Butikstäckningen ligger på ca 50 procent. Produkten listades i början av året hos ICA-handlarna. Bregotts ekologiska margarin nådde inte riktigt fram till det uppsatta målet, 1,5 procent av den totala Bregott-produktionen, år 2002. Produkten har nu 0,3 procents marknadsandel och säljer därmed bättre än Floras före detta ekologiska märke gjorde. – Försäljningen ligger stabilt på en viss nivå, vi har varken stora ökningar eller minskningar. Intresset för ekologiska produkter varierar alltid lite, säger Yvonne Scharmer, VD på Bregott AB. Just nu produceras mellan 2-3 ton ekologisk Bregott i veckan av Milko i Östersund. Idag omsätter varumärket Bregott cirka 600 till 700 miljoner kronor årligen.

2003-07-07