Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV-anslutna åkerarealen ökade med 14 procent

Den KRAV-anslutna åkerarealen fortsätter att öka i Sverige visar nyligen publicerad statistik från KRAV. Under 2002 växte den anslutna arealen med 14 procent till 214 120 hektar. Antalet anslutna växtodlare ökade med 90 odlare till totalt 3479 växtodlare. Den KRAV-kontrollerade arealen uppgår idag till cirka 8 procent av all åkerareal i Sverige. Även antalet KRAV-märkta produkter fortsätter att växa. Under 2002 växte antalet KRAV-märkta produkter med 20 procent till 3909 KRAV-godkända artiklar. På djursidan ökar dock inte antalet KRAV-godkända djur. I ett pressmeddelande från KRAV säger KRAV:s VD Lena Söderberg att det troligen beror på att distributionen av ekologiskt kött inte fungerar som den borde och att branschen nu tar ett gemensamt krafttag för att komma tillrätta med det.

2003-05-14