Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop och ICA säljer mer ekologiskt kött

Både ICA och Coop tror på det ekologiska köttets framtid. Försäljningen ökar kraftigt i deras butiker, mycket beroende på att Swedish meats börjat konsumentpacka ekologisk kött. Det gör det enkelt för butikerna att beställa varorna, vilket är ett tydligt framgångskoncept. Ifjol ökade Coops försäljning av ekologiskt kött- och charkprodukter med över 25 procent och trenden verkar fortsätta. – Det känns som det har lossnat nu för ekologiska kött- och charkprodukter efter ett par år med relativt begränsad försäljning. Vi funderar nu på att utöka vårat Änglamarkssortiment under året och vi för även diskussioner med ett flertal leverantörer till oss om ytterliggare nya ekologiska kött- och charkprodukter, säger Christina Grenebo, inköpsansvarig kött- och charkprodukter Coop. – Ett problem som vi nu stött på är att grisproduktionen minskar och att det är svårare att få tag i charkråvara. Charkråvara från gris är även en förutsättning för att kunna utnyttja charkråvara från nöt. En brist på gris skulle vara mycket dåligt för charkutvecklingen för ekologiska köttprodukter, avslutar Christina Grenebo.

2003-05-12