Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

MälarCharks Charkförsäljning ökar

Det går att sälja ekologiska charkprodukter. Detta visar det privatägda charkföretaget MälarChark i Eskilstuna. MärlarCharks försäljning av ekologiska charkprodukter har ökat med 10 till 15 procent under det senaste året. Och MälarChark tror på en fortsatt positiv utveckling i framtiden. – Vi har satsat mycket på vår charktillverkning i år och dragit ned på styckningsverksamheten av ekologiskt kött. Efterfrågan på våra charkprodukter har fortsatt att öka hos detaljhandeln och vår försäljning har ökat med 10 till 15 procent i år. Däremot är det stiltje i beställningarna från restaurang och storhushåll. Dessa beställningsvolymer ligger på samma nivå som ifjol, säger Marie Pettersson VD MälarChark. MälarChark är ett litet familjeföretag beläget i Eskilstuna. Företaget har 10 anställda och man inriktar sig på att sälja blandade varmrökta charkvaror. Under 2001 omsatte MälarChark 8,5 miljoner kronor och målet är 9 miljoner kronor för 2002. Cirka 80 procent av den råvara som MälarChark köper in är KRAV-märkt.

2002-11-06