Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Daniscos eko-socker i var tredje butik

I våras lanserade Danisco Sugar tre nya ekologiska produkter, Bitsocker, Florsocker och Ljus Sirap, på marknaden. De nya produkterna finns nu att köpa i en tredjedel av Sveriges butiker vid detaljhandelskedjorna ICA, Coop och Hemköp och försäljningen går enligt Daniscos planer. – Vi har lyckats att få ut våra nya ekologiska produkter i en tredjedel av landets butiker. Nu börjar vi också se att försäljningen försiktigt börjar röra på sig. Den totala försäljningen våra ekologiska produkter kommer att landa kring 1 till 1,5 procent av vår totala försäljning till konsument och industri, säger marknadschef Lars-Göran Nordström på Danisco Sugar. Danisco Sugar säljer även ekologiskt strösocker. Det KRAV-märkta strösockret idag har en marknadsandel av strösockermarknaden på cirka en procent i Sverige. Danisco Sugar har inga planer att ta fram och lansera några nya ekologiska produkter det närmsta året. Under fjolåret ökade Danisco Sugar försäljningen av ekologiska sockerprodukter med 18 procent.

2002-09-18