Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

ICA Ekologiskt fortsätter att växa

ICA flyttar nu fram positionerna på den ekologiska detaljhandelsmarknaden. ICA har satsat på nya förpackningar samt gått igenom hela sitt ekologiska sortiment av varor. Genom att lansera sitt nya koncept ICA ekologiskt utmanar nu ICA Coop med sina nya ekologiska produkter. ICA Ekologiskt serien växer nu dag för dag. Nyligen lanserade ICA två nya safter (jordgubb och svartvinbär) och två färska pastor (ravioli och tagliolini). ICA Ekologiskt serien består idag av 50-70 varor, varav 45-50 varor är frukt och grönt. – I våras startade ICA tillsammans med Swedish Meats ett projekt för konsumentpackat KRAV-kött (nöt och gris) i samarbete med ett 20-tal butiker, främst ICA Kvantum. Under våren och sommaren har butikerna testat att sälja det konsumentpackade köttet med ett lyckat resultat. Vid en avstämning av projektet i slutet av juni visade det sig att försäljningen vida överstigit budgeten. Därför kommer projektet att drivas vidare med avsikt att få fler butiker att prova koncept, säger Kerstin Lindvall, Miljöansvarig ICA Handlarnas AB.

2002-09-11