Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

ICA fortsätter med fyra eko-äggsleverantörer

Samarbetet mellan ICA och Kronägg sprack för ett par veckor sedan. Det innebar att Kronägg blev av med ett kontrakt på KRAV-ägg på cirka 4 ton i veckan, vilket motsvarar en produktion från cirka 12 000 hönor. Följden blir troligen att ICA:s nuvarande leverantörer tar över en del av volymerna samt att ICA köper vissa volymer okontrakterat av Kronägg. Man kan också ana att ICA lockas av tanken att köpa billiga subventionerad ägg från Finland. Så anledningen till att samarbetet sprack mellan ICA och Kronägg är troligen att man inte kommit överens om priset på äggen, inte som skrivits i annan press att man varit missnöjd med Kronägg som leverantör. – ICA köper idag ekologiska ägg från Gotlandsägg, Stjänägg, Pelle & Lisa och från Lantägg. Ett samarbete som vi planerar att fortsätta med, säger Sven-Åke Svensson, kategorichef för mejeri, ost och ägg hos Ica.

2002-09-10