Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Milko konverterar minimjölk till eko

I våras la Milko ner två av sina ekologiska produkter, ekologisk yoghurt och ekologisk Cream Fraiche, för att de var olönsamma. Milko satsar nu vidare på att utveckla ett lönsamt ekologiska sortiment. Vecka 45 lanserar därför Milko sin nya ekologiska minimjölk, samtidigt som man lägger ned produktionen av konventionell minimjölk. – Vi ser en fortsatt positiv utveckling för lätta mejeriprodukter såsom mellan och minimjölk. I år har försäljningen av dessa ekologiska produkter ökat med ett par procent. En något lägre tillväxttakt ser vi på den ekologiska filen. Genom att konvertera minimjölken till ekologisk så kommer vi att öka den sålda ekologiska volymen avsevärt. Idag har vi en nyttjandegrad av den ekologiska mjölken på cirka 50 procent och efter lanseringen kommer nyttjandegraden att hamna på 80 till 85 procent, säger Åsa Banér, Produktchef på Milko.

2002-08-21