Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop Konsum säljer mer eko-mat

Coop Konsum försäljning av ekologisk mat ökade förra året med 27 procent. Hittills i år ligger ökningen på ytterligare cirka 20 procent. Coop Konsums försäljning av ekologisk mat har ökat stadigt de senaste 15 åren och ökningen tog extra fart under 2001. 2001 nådde man en volym på 24 100 ton ekologisk mat, varav 80 procent av det som såldes var färskvaror. – Vi märker ingen minskning av intresset för ekologiska produkter. Tvärtom. Vi ser tydligt att konsumenterna vill ha fler ekologiska produkter. Man köper ekologiskt om det finns på hyllorna. En stor bromskloss är i vårt arbete med detta är att delar av livsmedelsindustrin inte anstränger sig tillräckligt för att få fram fler ekologiska produkter, säger Mikael Robertsson, miljöchef på Coop Konsum. – Vi är stolta över våra miljöframgångar. Förra årets ekologiska försäljning inom Coop Konsum ledde bland annat till att cirka 14 ton bekämpningsmedel och 1 100 ton konstgödning inte behövde användas i jordbruket, avslutar Mikael Robertsson.

2002-08-16