Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Swedish Meats försäljning av KRAV-griskött minskar

Det är just nu svårt att sälja KRAV-grisar för Swedish Meats. Under sommaren har någon exportkund hoppat av och även den svenska marknaden har minskat sina inköp av KRAV-griskött. En anledning till försäljningsminskningen är att Swedish Meats nu på allvar börjar få konkurrens på exportmarknaden av främst England och Danmark. Att inte försäljningen av KRAV-griskött satt ingång i Sverige kan troligtvis förklaras med att konsumenterna idag tycker att det är för stor prisskillnad mellan konventionellt och KRAV-griskött i butik. – Det är lite oroande att vi tappar försäljningsvolymer av KRAV-griskött på både den svenska och den internationella marknaden. Charkråvaran har hela tiden varit svår att avsätta, men nu har även blivit svårt att sälja en del styckningsdetaljer. Däremot säljer fortfarande skinkan och fläskfilén bra, säger Majsan Pense, Produktchef gris Swedish Meats.

2002-08-13