Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ingen efterfrågan på KRAV-kor

Skövde slakteri säljer bara hälften av de KRAV-djur som de slaktar med KRAV-tillägg. Resten säljs som konventionellt kött. Skövde slakteri har haft funderingar på att upphöra att betala ut KRAV-tillägget till de djur som inte säljs som KRAV-kött. För tillfället betalar Skövde slakteri fortfarande ut KRAV-tillägget till de djur som klarar KRAV-kriterierna. – Just nu slaktar vi 8-10 KRAV-nötboskap i veckan. Cirka hälften är ungnöt och resten är kor. Köttet från ungnöt säljer vi med KRAV-tillägg men det från korna säljs som konventionellt kött. Ja, det finns helt enkelt ingen efterfrågan på kött från KRAV-kor och det kommer nog att bli svårt att sälja detta kött framöver. Annars är efterfrågan stabil på KRAV-ungnöt även om volymerna fortfarande är små, säger Ingvar Pettersson, marknadschef för Skövde slakteri. Under 2001 omsatte Skövde slakteri 500 miljoner kronor och man slaktade cirka 800 KRAV-godkända nötboskap.

2002-08-08