Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Låg försäljning av ekologiska produkter på Felix

Procordia Food är ett av de ledande livsmedelsföretagen i Sverige med starka varumärken som Felix, BOB, Ekströms, Önos, Risifrutti och FUN Light. Bland dessa är det bara inom Felix sortimentet som det går att hitta ekologiska produkter. I Felix ekologiska sortiment ingår Ketchup, inlagd smörgås gurka och inlagda rödbetor. Försäljningen av de inlagda produkterna går inget vidare säger Håkan Sköld, assisterande marknadsansvarig för Felix varumärket. Ketchupen säljer hyfsat men i jämförelse med den ”vanliga” ketchupen är försäljningen försvinnande liten. Idag arbetar vi inte med någon produktutveckling för det ekologiska sortimentet på Felix men vi är i ständig beredskap om det skulle visa sig att efterfrågan finns för ett ekologiskt alternativ till våra nuvarande produkter, avslutar Sköld.

2002-07-12