Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Marknadscentrum fokuserar på kött och grönsaker

Marknadscentrum i Skåne jobbar med att promota ekologisk mat och ekologisk produktion i Skåne. Företaget är lokaliserat i Malmö och Gunilla Andersson är verksamhetsledare. – Under året har vi jobbat med att utbilda inköpschefer och kostchefer på storhushåll om ekologiska råvaror och ekologisk mat. Just nu har vi inlett ett projekt där vi skall undersöka vilka möjligheter det finns att produktutveckla och sälja ekologiskt kött i Skåne. Vi har också startat ett liknande arbete för grönsaker. För att öka intresset för ekologisk mat har vi också inlett ett spännande samarbete med gröna kockar i Skåne, vilka också får ge sin synvinkel på vilka produkter som efterfrågas i restauranger, säger Gunilla Andersson.

2002-07-09