Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Frysta grönsaker från Topp i Brålanda

- Topp i Brålanda säljer frysta produkter både till storkök och som konsumentpackat. Idag finns det tre frysta potatis artiklar som Topp säljer under eget märke. Den största delen av produktionen på Topp levereras till samarbetspartnerna, Coop. Ica och Hemköp. Ekologiska produkter står inte för någon större del av produktionen, men det betyder inte att den är viktig. Topp arbetar med produktutveckling för ekologiska varor på samma sätt som för konventionella produkter. Den del som vi tror kommer att växa mest är storkök och restauranger. Där finns stora volymer och om kommunerna satsar mer på till exempel skolorna så kommer vi att få se flera som väljer det ekologiska alternativet. Ett problem med att sälja frysta produkter oavsett om de är ekologiska eller konventionella är den dyra försäljningsplatsen i butikernas frysdiskar. Det kan vara en av anledningarna till att försäljningen inte ökat i den takt som den skulle kunna göra, säger Anders Borghult, marknadschef på Topp i Brålanda till ekoweb.

2002-07-08