Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Försiktig tillväxt för ekologiska ägg

Försäljningen av ekologiska ägg ökar sakta men säkert. Det säger Jan-Olof Bohlin på Lantägg i Skara. Lantägg står idag för minst 60 procent av den totala försäljningen av ekologiska ägg i Sverige. Stor återförsäljare är Coop Konsum som under mars månad genomförde en reklamkampanj som gav ett rejält lyft för den ekologiska ägg försäljningen. Efter kampanjen har försäljningen försvagats något men intresset för ekologiska ägg har definitivt ökat med hjälp av kampanjen. Lantägg får idag mycket förfrågningar från intresserade lantbrukare som vill starta upp ekologisk ägg produktion. I dagsläget är det dock inte aktuellt med nya leverantörer men inom 1-2 år är det inte omöjligt att nya lantburkare kommer att erbjudas möjlighet till ekologisk ägg leverans, avslutar Bohlin.

2002-07-08