Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Wasa Bröd: Ekologiskt Krögar Knäcke säljer bra!

-Försäljningssiffrorna för våra ekologiska produkter är både positiva och negativa, säger Lars-Olov Nordqvist, ansvarig för konsumentfrågor på Wasa Bröd. Försäljningen av vår färskaste produkt Krögar Knäcke har gått bra från start och fortsätter att öka i volym. Däremot har vi sjunkande försäljningssiffror för ekologiskt Husman knäcke. Husman original är den enskilt största produkten i det ”vanliga” sortimentet på. Nordqvist tror att den vikande försäljningen kan bero på att butikerna ofta använder det ”vanliga” Husman brödet som lockvara i butikerna, vilket innebär att produkten får en rejäl prissänkning vissa perioder. Problemet är att butikerna inte använder sig av ekologisk Husman som lockvara och därför blir prisskillnaderna större än normalt. Idag kostar ett 500 grams paket Husman original 10-12 kronor i butik. Ett 500 grams paket ekologisk Husman kostar runt 20 kronor. Den vikande försäljningen kommer antagligen att medföra en nedläggning av ekologiskt Husman knäcke. Wasa Bröd säljer också ekologiska riskakor tillverkade i Holland. Alla ekologiska produkter är KRAV-märkta. Wasa Bröds ekologiska produkter står för 2-3 procent av företagets totala omsättning.

2002-07-04