Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Sydgrönt AB vill tredubbla eko-försäljningen

Sydgrönt AB är landets största aktör på frukt och gröntmarknaden. Företagets ekologiska sortiment omsätter idag mellan 5-10 miljoner kronor per år. Målet är att öka försäljningen av ekologiska produkter till minst 25-30 miljoner kronor. Sydgrönts totala omsättning är cirka 500 miljoner SEK. Sydgrönts Vd Dan Jacobson ser att större volymer skulle ge en bättre och tryggare leveranssäkerhet vilket också är ett krav från kunderna. Skälen till Sydgrönts intresse att öka försäljningen av ekologiska produkter är rent kommersiella avslöjar Jacobson för ekolantbruk.se. Jacobson konstaterar också att efterfrågan är hög och för att behålla kunderna krävs därför ett brett sortiment och trygga leveranser.

2002-06-30