Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scandinavian Seed marknadsför ekoutsäde

Scandinavian Seed är ett oberoende företag som utan egen växtförädling marknadsför europeiska utsädessorter till Svenska lantbrukare. Företaget marknadsför både konventionella och ekologiska sorter och alla är grundligt testade av SLU. Scandinavian Seed exporterar även utsäde, främst vall- och grönytefrö. Johan Klingspor, VD för Scandinavian Seed tycker att utveckling för det ekologiska sortimentet går mycket bra. Den starkast lysande stjärnan bland de ekologiska utsädessorterna är ett vårkorn sort som heter Orthega. Orthega är en av marknadens högst avkastande foderkornsorter. Den har även bra stråstyrka och konkurrerar bra mot ogräs. När det gäller havre utsäde kommer sorten Heinrich att försvinna och ersättas med sorten Freddie som visat bättre avkastningspotential. Bland höstvetesorterna rekommenderar Klingspor sorten Lars. Återförsäljare av Scandinavian Seeds sortiment är Svenska Foder, Skåne Frö och Forsbecks. Mer information om sorterna hittar du på www.scandinavianseed.se.

2002-06-17