Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KF och Coop tror på ekologiskt

Igår meddelade Ekoweb om KFs förlust i Marknadsdomstolen. - Domen är ett hårt slag mot näringslivets miljöansträngningar, säger Åke Natt och Dag, miljöchef i KF och Coop Sverige. Företag som vill gå före och motsvara konsumenternas och politikernas förväntningar på miljöengagemang ställs inför stor osäkerhet. Kan man inte informera konsumenterna om fördelarna med miljöbra produkter försämras förutsättningarna för en sådan produktion dramatiskt. KF och Coop Sverige kommer dock att med oförändrad kraft fullfölja sitt uppdrag från medlemmarna och fortsätta att utveckla och sälja ekologiska produkter. - Vi står fast vid vår uppfattning att mat och kemiska bekämpningsmedel inte hör ihop. Vi kommer att fortsätta driva opinion för ekologisk produktion, säger Åke Natt och Dag.

2002-06-14