Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Skövde slakteri överväger att sluta med KRAV

Skövde slakteri överväger att sluta att slakta och sälja KRAV-djur. Anledningen är att det idag är mycket svårt att sälja KRAV-nötkött till partihandeln. Partihandeln tycker att KRAV-köttet är för dyrt och därmed svårsålt. – Det går inte att sälja KRAV-nötkött, helfall, just nu till styckningsfirmor. Efter vi förlorade exporten på KRAV-nötkött ifjol till England så har försäljningen upphört. Det KRAV-djur som vi nu slaktar säljs som konventionellt kött. Vi betalar fortfarande ut KRAV-tillägget på de djur som klarar KRAV-kriterierna, men det kan upphöra redan till hösten. Vi måste agera för att inte förlora massor med pengar, säger Ingvar Pettersson, marknadschef för Skövde slakteri. Under 2001 omsatte Skövde slakteri 500 miljoner kronor och man slaktade cirka 800 KRAV-godkända nötboskap.

2002-06-13