Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KLS satsar på Lantköket istället för KRAV

Från och med den 1 juli kommer KLS att sluta att slakta och förmedla KRAV-nötboskap. Totalt rör detta beslut ett 50-60-tal producenter och cirka 700 stycken KRAV-godkända nötboskap årligen. – Vi upplever att vi har tagit ett riktigt och ärligt beslut med att avveckla slakten av KRAV-nötboskap, efter att Swedish Meats sagt upp sitt försäljningsavtal med oss ifjol. Det blir för dyrt för oss att driva för många linjer i företaget och vi fokuserar nu våra satsningar på Lantköket-konceptet. De små volymerna och de ojämna leveranserna av KRAV-djuren har varit ett stort problem för oss. Vi erbjuder nu istället dessa producenter att slussas in i vårat Lantköket-konceptet, som inte är KRAV-märkt. Under ett års tid får de KRAV-tillägget om de klarar Lantkökets nöts kvalitetskrav. Efter det kommer vi att göra en utvärdering och ny marknadsbedömning, säger Thomas Sjöbohm, marknadschef KLS.

2002-06-12