Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Swedish Meats KRAV-nötköttsexport borta

De senaste månaderna har exporten av ekologiskt nötkött till främst England totalt avstannat. Swedish Meats tror inte heller att denna marknad kommer tillbaka, eftersom engelsmännen letar efter billigt producerat ekologiskt kött. Sverige har idag svårt att konkurrera med priset med de andra EU-länderna, eftersom Sverige har dyrare produktionsförutsättningar för ekologiskt kött än i bland annat Spanien, Frankrike eller Ungern. Nu får Swedish Meats istället fokusera på den svenska marknaden. Just nu köper Coop lite större volymer nötkött, men försäljningen vid ICA och Hemköp ligger på en stabil men låg nivå. – Vi har idag en kö på 120 producenter som vill börja leverera KRAV-nötdjur till oss. Tyvärr kan vi inte plocka in dessa nu, eftersom marknadsutrymmet inte finns för KRAV-nötkött. Med bättre kommunikation mellan KRAV, oss på marknaden och producenten skulle denna kö ha kunnat vara betydligt mindre, säger Lars Nilsson, koncept- och tillförselansvarig KRAV på Swedish Meats.

2002-06-06