Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

ICA ekologiskt växer vidare

ICA jobbar nu för fullt med att konvertera gamla Sunda produkter till ICA ekologiskt samt att plocka in nya ekologiska produkter och lansera dessa. Med den nya designen samt den nya tydligare profileringen på ekologiskt så hoppas ICA att försäljningen skall ta fart. – Införandet av ICA ekologiskt har medfört att vi har tittat igenom vårt befintliga ekologiska produktsortiment. Vi har skrotat ett par produkter som sålde dåligt som te.x den ekologiska mannagrynen. Vi är också osäkra på hur vi skall göra med de animaliska produkterna i Sunda serien. Dessa är inte KRAV-certifierade vilket gör att vi inte kan plocka in de i ICA Ekologisk sortimentet. Vårat senaste tillskott i ICA ekologiskt är sex stycken korvar som produceras av MälarChark AB, säger Kerstin Lindvall, miljöansvarig ICA.

2002-06-06