Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Daniscos nya eko-produkter i butik

Nu kan du köpa ekologiskt bitsocker, florsocker och ljus sirap på ICA, Hemköp och Coop. I september räknar Danisco Sugar med att kunna få indikationer på hur produkterna fungerat på marknaden och utifrån detta eventuellt kunna utöka produktionen till nästkommande år. – Intresset för ekologiskt bitsocker, florsocker och ljus sirap har varit stort vid de stora detaljhandelskedjorna. Idag kan du hitta dessa produkter i ICA:s, Hemköp och Coops butiker, säger Lars-Göran Nordström på Danisco Sugar. Danisco Sugar säljer även ekologiskt strösocker. Det KRAV-märkta strösockret idag har en marknadsandel av strösockermarknaden på cirka en procent i Sverige. Under fjolåret ökade Danisco Sugar försäljningen av ekologiska sockerprodukter med 18 procent.

2002-05-13